Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΣ ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ

Ο σύλλογος για την προστασία της φύσης και των ζώων επεκτείνει το πρόγραμμα για την πυροπροστασία του βουνού της Τερψιθέας - Άνω Γλυφάδας.
Η προσπάθεια ξεκίνησε από πέρυσι 2007 με περιπολίες στο βουνό μας και φέτος θα συνεχίσει προσπαθώντας ακόμη περισσότερο. Συγκεκριμένα από ότι μας έχουν πληροφορήσει μέλη του συλλόγου θα υπάρξουν δύο τζιπάκια και ένα μικρό πυροσβεστικό όχημα για την πυρασφάλεια και την περιπολία του βουνού μας. Επίσης θα γίνει και ένα πυροφυλάκιο στο βουνό (τέρμα Λεωφόρο Κωνσταντίνου Αθανάτου Άνω Γλυφάδα). Οι εθελοντές που θα συμμετάσχουν στην πυροπροστασία σε περίπτωση πυρκαγιάς θα ειδοποιούνται με μήνυμα - sms στο κινητό τους τηλέφωνο για να αναλάβουν δράση το συντομότερο δυνατόν.
Επίσης μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι τον Μάϊο θα γίνουν σεμινάρια πυρασφάλειας ώστε να ενημερωθούν όλοι οι εθελοντές αλλά και όσοι ενδιαφέρονται από την πυροσβεστική υπηρεσία σε συνεργασία με το σύλλογο για το πώς θα δράσουμε σε περίπτωση φωτιάς.
Ο σύλλογος ήδη αποτελείται από 180 εθελοντές που έχουν την διάθεση αλλά και την όρεξη να συνεισφέρουν όπως και όποτε μπορούν.

Μπορούμε όλοι μας να αφιερώσουμε λίγο από τον ελεύθερο χρόνο μας στο βουνό και σίγουρα να το διαδώσουμε και σε άλλους φίλους μας.

Ας δηλώσουμε εθελοντές και ας βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε.
Για περισσότερες πληροφορίες στον Κο Στέλιο απέναντι από το 7ο Δημοτικό σχολείο (Οδός Ελευθέρου Ανθρώπου), ή να μας στείλει email με τα στοιχεία επικοινωνίας.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: