Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2009

Πυροφυλάκειο Γλυφάδας

'Καιρού επιτρέποντος σήμερα 19/6 θα τοποθετηθεί το πυροφυλάκειο στο τέρμα της Λ. Κων/νου Αθανάτου'.
Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Αν είναι δυνατόν !!!

Ως ύποπτος για την πρόκληση της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε τη Δευτέρα στον Υμηττό συνελήφθη, αργά το βράδυ της Πέμπτης, στη Ρόδο από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος ένας 47χρονος άνδρας.
Η φωτιά αποτέφρωσε 5.000 στρέμματα στον Υμηττό, ενώ απείλησε κατοικημένες περιοχές στην Ανω Γλυφάδα και τη Βούλα.Από την έρευνα που έκανε η Πυροσβεστική προέκυψε ότι ο 47χρονος, ο οποίος έχει οπλοπωλείο στα νότια προάστια, πήγαινε συχνά στην περιοχή και δοκίμαζε όπλα και φυσίγγια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τη Δευτέρα ήταν και πάλι εκεί και φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά που πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων.Με βάση τη δικογραφία που σχηματίστηκε εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή και ο 47χρονος εντοπίστηκε την Πέμπτη στη Ρόδο, όπου είχε πάει, και συνελήφθη κατηγορούμενος για εμπρησμό από πρόθεση σε δάσος από ιδιοτέλεια και εμπρησμό από πρόθεση που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Ο άνδρας θα οδηγηθεί το πρωί της Παρασκευής στον 6ο τακτικό ανακριτή.
Απόσπασμα από το http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1024970&lngDtrID=244

Συνελήφθη ο εμπρηστής της Γλυφάδας

Ένας 47χρονος ιδιοκτήτης οπλοπωλείου συνελήφθη από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, κατηγορούμενος για εμπρησμό, σχετικά με τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε την περασμένη Δευτέρα στην Άνω Γλυφάδα.Η φωτιά αποτέφρωσε 5.000 στρέμματα στον Υμηττό, ενώ απείλησε κατοικημένες περιοχές στην Άνω Γλυφάδα και τη Βούλα. Από την έρευνα που έκανε η Πυροσβεστική προέκυψε ότι ο 47χρονος, ο οποίος έχει οπλοπωλείο στα νότια προάστια, πήγαινε συχνά στην περιοχή και δοκίμαζε όπλα και φυσίγγια. Την Δευτέρα ήταν και πάλι εκεί για τον ίδιο λόγο και προκάλεσε την πυρκαγιά που πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων. Με βάση τη δικογραφία που σχηματίστηκε εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή και ο 47χρονος εντοπίστηκε σήμερα στη Ρόδο, όπου είχε πάει αμέσως μετά την πυρκαγιά και συνελήφθη κατηγορούμενος για εμπρησμό από πρόθεση σε δάσος από ιδιοτέλεια και εμπρησμό από πρόθεση που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Απόσπασμα από το http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&aid=304510&cid=1

Στον ανακριτή ο εμπρηστής της Γλυφάδας19 Ιουνίου 2009

Στον ανακριτή ο εμπρηστής της Γλυφάδας19 Ιουνίου 2009, 06:50
Ενώπιον του 6ου τακτικού ανακριτή θα οδηγηθεί σήμερα ο 47χρονος που κατηγορείται για την πρόκληση της πυρκαγιάς που ξέσπασε τη Δευτέρα σε δασική έκταση στους πρόποδες του Υμηττού στην Άνω Γλυφάδα, με αποτέλεσμα να καούν περίπου 5.000 στρέμματα, να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι εμπρησμός δάσους από πρόθεση τελεσθείσα από ιδιοτέλεια και εμπρησμός από πρόθεση από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή. Η δικογραφία, που σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) του Πυροσβεστικού Σώματος, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Αθηνών και με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 47χρονος δράστης που είναι ιδιοκτήτης καταστήματος πώλησης όπλων και ειδών αλιείας, έκανε σκοποβολή σε ερημική τοποθεσία της περιοχής, με αποτέλεσμα από τους πυροβολισμούς να προκληθεί φωτιά.
Απόσπασμα από το http://www.zougla.gr/news.php?id=47471