Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Προς: ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ και ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
Εχθές θα μπορούσα να πω κάτι άλλο, σήμερα όμως θα πω κάτι διαφορετικό.
Επιτέλους στην φωτιά της Βούλας-Βάρης στις 22-05-2012 ένιωσα ότι με ασφάλεια μπορούσα να προσφέρω αυτό που εθελοντικά εκπαιδευτικά να κάνω.
Τι να περιγράψω ; Ανάπτυξη δυνάμεων στον τόπο του συμβάντος. Υποστήριξη από τα οχήματα μας με νερό. Πλήρη επικοινωνία όλων μας με όλους μας!
Ποιος θα το πίστευε αυτό όταν πριν από λίγα χρόνια ξεκινούσα να ασχοληθώ με τον εθελοντισμό ότι τώρα θα βρισκόμουν στην πρώτη γραμμή να προσφέρω βοήθεια με στολή που αντέχει στην φωτιά, μάσκα, γυαλιά, κράνος, ασύρματη επικοινωνία και πλήρη υποστήριξη από εκπαιδευμένους συναδέλφους εθελοντές! Θυμάμαι την πρώτη φορά πριν από μερικά χρόνια κράταγα ένα κομμάτι κλαδί πεύκου και προσπαθούσα να σβήσω τις φλόγες, ενώ κάποιος άλλος κουβαλούσε ένα κουβά νερό πάνω σε ένα μηχανάκι. Τα πράγματα όμως αλλάξανε και είναι πολύ καλύτερα για όλους μας. Εχθές όλα πήγαν κατ’ ευχή και όπως τα είχαμε σχεδιάσει στις εκπαιδεύσεις μας.
Συγχαρητήρια σε όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν:
Τον Επικεφαλή μαχίμων που μας οδήγησε στην φωτιά ( Γιώργο Κ. σβήσε τον φακό). Τους μάχιμους που έσβηναν τις φλόγες και κουβάλησαν τις 25αρες σωλήνες στην κορυφή του λόφου τέρμα Γραβιάς. (Χάρη Κ. φέρε άλλες δύο σωλήνες και έναν επινότιο, Στέλιο Θ. σύνδεσε στο δίκρουνο και προχώρα καμένο άκαυτο).
Τους οδηγούς των οχημάτων που φρόντιζαν να μην μείνουμε χωρίς νερό κατά την διάρκεια της κατάσβεσης. (Στέφανε Γ. δώσε πίεση και νερό. Κέντρο έχω ένα Δ τύπου διαθέσιμο. Ελήφθη Γλυφάδα 1). Το όχημα της Πυροσβεστικής που συνέχιζε να μας δίνει νερό όταν η πίεση του δικού μας οχήματος δεν έφθανε μέχρι την κορυφή του λόφου.
Την μάχιμο-υποστήριξη που ανέβηκε στον λόφο να μας δώσει μερικά μπουκαλάκια με νερό (Λίτσα Κ. φέρε και άλλο γιατί 3 ώρες εδώ πάνω κορακιάσαμε).
Το τηλεφωνικό κέντρο που μας κατεύθυνε στον τόπο του συμβάντος ( Νίκο Ρ. το 46β στον χάρτη δεν το βρήκαμε ποτέ, βρήκαμε όμως την οδό Παναγίτσας που μας κατεύθυνες μέσω ασυρμάτου).
Τους οδηγούς με τα πληρώματα των οχημάτων που παρέμειναν στον τόπο του συμβάντος όλο το βράδυ καθώς και την επομένη ημέρα.
Όλους τους εθελοντές που μας περίμεναν στο Πυροφυλάκιο μέχρι να επιστρέψουμε από το συμβάν καθώς ήταν πάντα σε ετοιμότητα σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβουν.
Την Πυροσβεστική υπηρεσία που το προηγούμενο διήμερο μας είχε εκπαιδεύσει στον 8ο Π.Σ. (τα 2 μηχανάκια δεν τα βρήκαμε ποτέ, όμως τους εγκλωβισμένους κατορθώσαμε να του σώσουμε κάνοντας διάσωση με όσα είχαμε εκπαιδευτεί).
Το Δήμο Γλυφάδας και τον ΣΠΑΥ που μας έχουν υποστηρίξει με τις υδροφόρες και τον εξοπλισμό. ( Κέντρο το Γλυφάδα 5 επιστρέφει κατόπιν εντολής του 810. Το πως κατάφερε να το φέρει πίσω ο Παναγιώτης Κ. με κολλημένα αερόφρενα δεν περιγράφεται. Να δούμε θα πάρουμε κανένα καινούργιο όχημα στο μέλλον;…).
Η βοήθεια όλων των εθελοντών είναι πολύτιμη.
Ας συνεχίσουμε το έργο μας.
Δημήτρης Σ.

22 / 05 / 2012 23:06 Τελευταία ανανέωση: 22 / 05 / 2012 - 23:11 Φωτιά κοντά στο νεκροταφείο Βούλας Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση ξέσπασε στις 21:40 κοντά στο νεκροταφείο Βούλας. Η Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στην περιοχή της Βούλας, στα σύνορα με την Βάρη, όπου επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 14 οχήματα. Οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο της Πυροσβεστικής χωρίς ευτυχώς να απειλείται κατοικημένη περιοχή.